NYTÅRSKONCERT PÅ KAPPELBORG 2024

LØRDAG 20. JANUAR 2024 | 16.00 | KULTURHUS KAPPELBORG | ENTRÉ: 390 | KØB BILLET |

Nytårskoncert banner

Nu kan du igen begynde at glæde dig til Kappelborgs Nytårskoncert, som vender tilbage i januar 2024. Med solister som Maria Lucia og Mads Toghøj byder vi det nye år velkomment. Årets vært Jens Chr. Wandt fører os elegant gennem koncerten og dirigent Vagn-Egon Jørgensen og Det Jydske Underholdningsorkester styrer slagets gang akkompagneret igen i år af Klitkoret.

 

SOLISTER:

MARIA LUCIA

Sanger og skuespiller Maria Lucia modtog i 2006 Reumerts Talentpris for sine roller i ‘Beauty and the Beast’ og ‘West Side Story’ og i 2011 Reumertprisen som Årets Sanger for sin præstation i musicalen ‘Wicked’. Derudover modtog hun i 2015 Teaterpokalen, som den første musicalsangerinde i Danmark.

Maria Lucia har lagt stemme til mange tegnefilm og titelsange, men er nok mest kendt for stemmen, hun lægger til Elsa i Disneys succestegnefilm Frost (Frozen). I 2020 optrådte hun ved Oscar-showet i L.A., da sangen ‘Into the Unknown’ var nomineret til en pris.

Maria Lucia rejst land og rige rundt som solist ved mange koncerter, blandt andet da DR Underholdningsorkestret og DR Vokalensemblet med stor succes afholdt en række koncerter, hvor kendte Disney-klassikere blev fremført.

 

MADS TOGHØJ

Mads Toghøj er født og opvokset i Skagen og har spillet musik siden 1997, så det er foreløbigt blevet til godt og vel 25 år på landevejen. Han har udgivet fem albums. Nostalgi (1999) Covers og enkelte egne sange, Alley of Faith (2012), som blev indspillet i Nashville med blandt andet nogle af Elvis Presleys gamle garvede musikere og korsangere. Derefter kom de to danske albums Rødder (2017) og Kig op (2020). I 2022 udgav Mads endnu et album på engelsk nemlig ”Speed it down”, hvor man blandt andet kunne finde to duetter med Tamra Rosanes og Julie Berthelsen.

Repertoiret består hovedsageligt af sangene fra Mads Toghøjs fire albums med egne sange, Alley of faith, Rødder og Kig op, og det spritnye album ”Speed it down”. Mads har en stor forkærlighed for den amerikanske rock, blues, folk og country musikken, særligt fra 50´erne, 60`erne og 70`erne.

 

VINDER AF KAPPELBORG SKAGEN TALENTPRIS – LOUISE ENGESETH

Louise Engeseth er 22 år gammel og kommer fra Volda i Norge. Sopranen har taget sin bachelor hos Hilde Haraldsen Sveen på Griegakademiet i Bergen, og i efteråret er hun startet på en master i at udføre klassisk sang på Norges Musikkonservatorium i Oslo hos Ann-Helen Moen.

I sommeren 2022 deltog Engeseth i Skagen International masterclass, hvor hun for første gang mødte Susanne Eken og Anne Margrethe Dahl. Hun brillierede med sit talent og er inviteret til Nytårskoncerten 2024 som vinder af Kappelborg Skagen Talentpris 2024, som uddeles hvert år efter Skagen International Masterclass til en deltager, som har skilt sig særligt ud ved sit talent. Vi glæder os til at præsentere den lysende stjerne for jer!

 

JENS-CHRISTIAN WANDT

Operasanger, konferencier og kulturpersonlighed Jens-Christian Wandt vender tilbage til Nytårskoncerten i 2024 både som konferencier, men også som tenor. Som arrangør af Verdensballetten og den traditionsrige Julekoncert i Skagen har han for længst gjort sig bemærket på kulturscenen i Skagen, og vi glæder os til endnu engang at byde det nye år velkommen akkompagneret af Wandt.

 

KONCERTPROGRAM

Det Jydske UnderholdningsOrkester under dirigenten Vagn-Egon Jørgensen vil som altid – med Nordjyske Strygere og Klitkoret – markere nytåret med både Champagnegalop og Radetzky March.

 

Derudover kan du glæde dig til en koncert spækket med hits, når Maria Lucia synger for på Judy Garlands ”Cheek to Cheek” og Mads Toghøj fyrer op for gode gamle Elvis’ nyklassikere! Årets operasolist kommer igen fra Norge og er sopranen Louise Engeseth. Hun vil synge Musetta´s Waltz fra La Bohème og Meine Lippen sie küssen so heis af Franz Lehár. 

Glæd jer til en formidabel koncert i umanerligt godt selskab!

NYTÅRSKONCERT PÅ KAPPELBORG 2023

LØRDAG 21. JANUAR 2023 | 11.00 | KULTURHUS KAPPELBORG | ENTRÉ: UDSOLGT |

Nu kan du igen begynde at glæde dig til Kappelborgs traditionsrige nytårskoncert. Årets konferencier Jens Christian Wandt fører elegant publikum igennem et program spækket med klassikere, populære hits og opera high lights.

Nytårskoncerten bliver en storslået koncert med nogle at pop-historiens store titler: Barbara Streisands “Woman in Love” og Randy Crawfords “One day I´ll fly away” sunget af den forrygende Julie Berthelsen akkompagneret af Det Jydske Underholdnings Orkester under ledelse af dirigent Vagn Egon Jørgensen. Skagens eget kor – Klitkoret – er igen i år med til at sætte os i den helt rette nytårsstemning blandt andet med ABBAs “Happy New Year”, og så vil koret smukt akkompagnere igennem hele koncerten.

KONCERTPROGRAM

Nytårskoncerten skyder det nye år i gang med manér med et koncertprogram, der spænder vidt fra de klassiske titler som H. C. Lumbyes ”Champagne Galop” og Johan Strauss d.æ.’s ”Radetzky March”, opera på højeste niveau med uddrag fra La Bohème og Den Glade Enkeog fællessang. Foruden det forrygende, klassiske program, består Nytårskoncerten 2023 af et udpluk af velkendte popmelodier fra de sidste 50 år, som Julie Berthelsen og Klitkoret giver nyt liv.

LINE UP:
Konferencier og solist Jens Christian Wandt
Det Jydske Underholdnings Orkester og Nordjyske Strygere
Klitkoret
Dirigent: Vagn Egon Jørgensen
Solister:
Julie Bertelsen
Ian M. Bjørsvik
Annika Beinnes

SOLISTER:

 

JULIE BERTHELSEN

JULIE BERTHELSEN

Sangerinde

Den dansk-grønlandske sangerinde Julie Berthelsen charmerede sig ind i danskernes hjerter, da hun blev nummer to i tv-showet og talentkonkurrencen Popstars i 2002. Siden har hun gang på gang manifesteret sit exceptionelle sangtalent ved en lang række tv-optrædener. Med sin debutsingle fra 2003 ”Every little part of me” viste hun sit tidløse musiske talent, og hun vandt i 2004 priserne ”Årets danske sangerinde”, ”Årets nye danske navn” og ”Årets danske popudgivelse” ved Danish Music Awards for sin debutplade Home. Hun har i løbet af sin karriere bragt sit grønlandske ophav frem som en del af sit virke som sangerinde ved at synge på grønlandsk ved flere lejligheder på landsdækkende tv og allerede i 2007 udgav hun sit første album på grønlandsk.

Annika Beinnes

Annika Beinnes

Sopran

Annika Synnøve Beinnes er et ungt, norsk soprantalent fra Sogn. Allerede som 10årig startede hun sin rejse i klassisk sang på Førde Kulturskole og fik en plads på Griegakademiets Unge Talenter i Bergen fem år efter. Siden har hun været solist på flere forestillinger i forbindelse med Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera. I efteråret 2021 var hun på udveksling ved Det Kongelige Musikkonservatorium i København og i foråret 2023 fuldfører hun sin 4årige bachelorgrad i klassisk sang ved Hilde Haraldsen på Griegakademiet. Beinnes deltog i august 2021 i Operamasterclass ved Susanne Eken hos Kappelborg, hvor hun sammen med den unge tenor Ian Marcus Bjørsvik vandt Talentprisen, og og vi kan altså se frem til at opleve to operatalenter i verdensklasse.

(Foto: © 2014 Arvid Fimreite)

IAN MARKUS BJØRSVIK

IAN MARKUS BJØRSVIK

Tenor

Den unge, norske tenor Ian Markus Bjørsvik pryder også Nytårskoncertens program og til trods for sin unge alder, har han allerede markeret sig som en af Norges mest lovende unge sangere. I foråret 2023 får han sin professionelle debut i rollen som ”Jægeren” i Bergen Nasjonale Operas opsætning af Dvořáks Rusalka. Man kan desuden opleve ham som solist sammen med Det Norske Kringkastingsorkester, fordi han vandt titlen som «Årets Musiker» ved Ungdommens Musikkmesterskap 2022. Vi kan byde Bjørsvik velkommen igen til Skagen, da den unge tenor vandt Talentprisen ved dette års Operamasterclass på Kappelborg i august.

JENS-CHRISTIAN WANDT

JENS-CHRISTIAN WANDT

Tenor

Operasanger, konferencier og kulturpersonlighed Jens-Christian Wandt vender tilbage til Nytårskoncerten i 2023 både som konferencier, men også som tenor. Som arrangør af Verdensballetten og den traditionsrige Julekoncert i Skagen har han for længst gjort sig bemærket på kulturscenen i Skagen, og vi glæder os til endnu engang at byde det nye år velkommen akkompagneret af Wandt.

Dørene åbner kl. 10.30

Varighed: 70 minutter

Pladser: Nummererede

ARRANGØR:
Kulturhus Kappelborg

 

NORDJYSKE STRYGERE – JULEKONCERTEN

SØNDAG 11. DECEMBER 2022 | 15.00 | SKAGEN KIRKE | ENTRÉ: 100 KR (børn: fri entré) |


14. november 2021 medvirkede Nordjyske Strygere i en koncert i Skagen kirke, hvor orkestret udvidet med blæsere, slagtøj og harpe sammen med Skagen Motetkor, Coro Exsultate et børnekor samt sangsolister opførte Lars-Erik Larssons ”Förklädd Gud” og Carl Nielsens ”Fynsk Forår” under ledelse af kirkens organist og kantor, Rikke Kursch.

Efter afslutningen af dette omfattende projekt blev det aftalt at forsætte samarbejdet mellem Skagen kirkes organist og orkestret i en julekoncert, der på grund af Covid19 først har kunnet gennemføres i 2022.
De medvirkende kor ved denne koncert er Banketten og Skagen kammerkor.

For at fastholde det høje kvalitetsniveau fra koncerten 14 november 2021 bestilte orkestret hos Henrik Lützen, der er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i trompet og komposition, arrangementer for strygeorkester og flygelhorn som supplement til eksisterende korudgaver af en række af julens smukkeste salmer og sange:
Carl Nielsen: Mit hjerte altid vanker
Niels W. Gade: Barn Jesus i en krybbe lå
Folkemelodi: Lad det klinge sødt i sky
Henrik Rung: Kimer i klokker
C. Balle: Det kimer nu til julefest
CEF Weyse: Julen har bragt velsignet bud
WJ Kilpatrick: Away in a manger
JF Wade: O come all Ye faithful

Rikke Kursch, spiller: Esther S. Higgins: Cradle Song og Lani Smith: The lullabies of Christmas.

Henrik Lützen er solist i sit eget arrangement af ”Juleverset” og i Georg Philip Telemanns Trompetkoncert i D-dur

Olga Daniluk er solist i Christian Sindings Adagio fra Suite opus 10 for violin og strygeorkester

Orkestret spiller desuden II og III sats af Edvard Griegs ”Holbergsuite”

Koncertens Sponsorer:NYTÅRSKONCERT KAPPELBORG – 10 ÅRS JUBILÆUM

LØRDAG 22. JANUAR 2022 | 19.30 | KAPPELBORG SKAGEN | ENTRÉ: 170 – 400 KR |

I august fejrede Kappelborg 10 års jubilæum som kulturhus, men denne dag er det Nytårskoncerten tur. Jubilæet fejres med pomp og pragt, og bliver vanen tro en intens og tæt-på oplevelse for publikum, der får det store orkester, koret, solisterne og den store lyd helt tæt på.

Den danske popcharmør Eran DD er jubilæumskoncertens hovednavn. Eran DD har en fed, følsom og samtidig funky soul stil, og er en af Danmarks ypperste mandlige sangere.

Koncerten byder også på et gensyn med den danske violinvirtuos Kim Sjögren, der med sit fantastiske violinspil og ikke mindst sine humoristiske indslag begejstrede publikum til Nytårskoncerten i 2019. Sjögren medvirker denne gang i rollen som konferencier. Foruden Eran DD og Sjögren byder koncerten også på et gensyn med Skagens ’egen’ Mads Toghøj. Vinder af Kappelborg Talentprisen 2020, Maria Warenberg har desværre meldt afbud, og erstattes derfor af den norske mezzo-sopran Astrid Nordstad.

Alle solister supporteres vanen tro flot af Klitkoret, Nordjyske Strygere og Det Jydske Underholdningsorkester under ledelse af Vagn Egon Jørgensen.

OM SOLISTERNE:

KIM SJÖGREN
Kim Sjögren regnes i dag for en af Danmarks bedste violinister, og hans talent blev for første gang officielt anerkendt, da han som kun 12-årig blev optaget på Det Jyske Musikkonservatorium på dispensation af daværende kulturminister, Bodil Koch. Tre år senere blev han medlem af Det Kongelige Kapel, hvor han blev koncertmester som 22-årig – den yngste i kapellets historie. Han har indtil i dag modtaget adskillige priser for sit virtuose violinspil blandt andet Jacob Gades legat og Musikanmelderens kunstnerpris, og har ved talrige lejligheder optrådt som solist i radio og TV samt med samtlige symfoniorkestret i Danmark.
Til Nytårskoncerten kan han opleves på slap line som jubilæumskoncertens konferencier…

ERANN DD
I 2020 var det 20 år siden, den folkekære musiker og sanger Eran DD sang sig ind i vores alles hjerter. Første med kæmpehittet “Still Believing”, og dernæst med kærlighedsduetten “Hjertet ser”. Begge numre satte en fed streg under Erann DDs status som en af 00’ernes største popstjerner herhjemme, og selv om de efterhånden har 2 årtier på bagen – ja – så holder de stadigvæk.

Siden succesen for 20 år siden er Erann DD fortsat med at lave musik og har udgivet flere album, senest pladen ‘Rocking My Life’ fra 2015.

MADS TOGHØJ
Skagens ”egen” Mads Toghøj behøver lokalt ingen nærmere introduktion. Toghøj er født og opvokset i Skagen, og har – siden hans album ”Alley of Faith” udkom i 2012 – haft en stor fast fanskare i hjembyen. I dag spiller Toghøj rundt om i det ganske land – både med sit band og solo. Stilen er folk, country og rock’n’roll, og til Nytårskoncerten er flere af Toghøjs egne numre blevet arrangeret og bearbejdet, så de kan udføres af det 50-mands store kor og 25-mands store orkester, selv om de oprindeligt var arrangeret til en noget mindre besætning.

ASTRID NORDSTAD
Astrid Nordstad er en norsk mezzo-sopran. Fra 2018-20 var hun medlem af den Norske Nationalopera’s young artist’s program, hvor hun bl.a optrådte som Maddalena i Verdi’s Rigoletto og Mercedes i Bizet’s Carmen.
I sæsonen 2021/22 får hun debut som Carmen sammen med Helgeland Sinfonietta og som Baba the Turk i Stravinsky’s The Rake’s Progress ved Oslo Opera festival. Hun vender tilbage til Norges Nationalopera som Maddalena i Rigoletto og skal synge Shéhérazade med Trondheims Symfoniorkester. Senere medvirker hun som “Dritte Dame” i Mozarts Tryllefløjten
I forbindelse med 125 års mindekoncert i norsk radio for Kirsten Flagstad debuterede hun som Rosina i Rossini’s opera Barberen i Sevilla. Sammen med Underholdningsorkestret og Adam Fischer har hun opført Gustav Mahlers Rückert-Lieder. Hun har desuden som koncertsanger sunget en række solopartier i Oratorier af Bach og Handel samt i værker af Gustav Mahler. I solokoncerter har hun desuden optrådt med sange af Grieg og Peter Heise.
Astrid Nordstad har fået det meste af sin uddannelse i Norge efterfulgt af afsluttende studier på det danske Operaakademi som elev af Susanna Eken, der i Skagen er særlig kendt gennem operafestivalen.

KONCERTPROGRAM
Det varierede koncertprogram spænder vidt, og rummer naturligvis den obligatoriske fællessang “Erindring” af Holger Drachmann og de to traditionelle titler for Nytårkoncert “Champagnegaloppen”, og Johan Strauss d.æ.’s “Radetzky March”, samt et væld af andre fantastiske melodier, nøje udvalgt til netop Nytårskoncerten på Kappelborg.

ENTRÉ
Generalprøve

– KUN for pensionister

kl. 11.00 kr. 170.-
Nytårskoncert kl. 16.00 kr. 380.-
Nytårskoncert m./forfriskning og snack –  MEGET FÅ billetter kl. 19.30 kr. 400.-

Billetten er inkl. garderobe.
Program købes i forlængelse af billetkøb, og udleveres på dagen.

NYTÅRSTAFFEL
Desværre er vi i år nødt til at aflyse vores traditionsrige Nytårstaffel, pga. gældende coronarestriktioner.

I stedet inviterer vi jer indenfor i foyeren og udstillingssalen på 2. sal, hvor der vil blive indrettet med bar og caféborde – så vi sammen kan starte aftenen med en forfriskning og en mulighed for at hilse på hinanden. Baren åbner kl. 18.30, og kan frit benyttes inden koncertstart.

Dørene åbner kl. ca. 30 min. før hver koncert
Varighed: ca. 70 min.
Pladser: Nummererede

BILLETSALG:
Kappelborgskagen.dk

Sct. Laurentiivej 6B eller på billettelefonen T: 7020 2096.

HUSK
Foyerbaren åbner i god tid
inden koncerterne kl. 16 og 19.30.

 

NORDISK TEATERKONCERT I SKAGEN KIRKE

SØNDAG 14. NOVEMBER 2021 | 15.30 – 17.30 | SKAGEN KIRKE | ENTRÉ: 200 KR |

Med to af de mest elskede korværker i Nordisk musik:
Carl Nielsens ”Fynsk Forår” og Lars Erik Larssons ”Förklädd gud”
– fejrer Skagen Kirke og Nordisk eksperimentalscene at Coronaens bånd
endelig er blevet løsnet.

Med stærke kræfter, deriblandt mange lokale og stor fondsstøtte tegner
projektet til at blive en fantastisk koncert.
Projekter, som samler store professionelle navne og musikere sammen
med lokale kræfter høres sjældent heroppe i Skagen.
Der venter derfor en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, med
kor, orkester, fine børnestemmer og 4 fremragende solister.

Initiativtagerne Mads-Peter Neumann og Rikke Kursch har arbejdet på at
realisere denne koncert gennem flere år.
Coronaen har udskudt opførelsen et par gange, men nu er vi klar og
glæder os til koncerten i november.

Fynsk forår har tekst af forfatter og læge Aage Berntsen.
Teksten vandt en konkurrence som Dansk korforening udskrev under
1. verdenskrig.
Foreningen havde udset sig Carl Nielsen til at sætte det vindende digt i musik.
Komponisten fik til opgave at komponere den kort efter afslutningen på
1. verdenskrig og den Spanske syge,
som en hyldest til foråret og friheden. Værket blev uropført på Dansk
Korforenings landsstævne i Odense i sommeren 1922.
Her har man ligesom vi kan i dag, nydt friheden ved at stå tæt sammen,
synge, spille og kunne samles flere hundrede som publikum.

Henriette Nedergaard (sopran) // Jens Søndergaard (baryton)

Hjalmar Gulbergs digt Förklädd gud fra 1933, er skrevet i årene,
hvor nazismen stormede frem i Europa,
og hvor Gud var usynlig. Lars Erik Larssons musik til digtet blev
komponeret i 1940 på bestilling af Sveriges Radio.
Digtet er inspireret af den Græske Mytologi. I Euripides drama
Alkestis bliver Apollon dømt til at optræde som menneske og
arbejde som karl i en konges stalde.


 
Jan Lund (tenor) // Kammerkoret Coro Exsultate

Gulbergs kristne tro, hvor Jesus som den gode hyrde passer
på menneskene, gav også inspiration til digtet i en tid,
hvor bogbrændinger og fakkeltog var hverdag i Europa.
Få dage efter premieren i 1940 blev Danmark besat. 
Rikke Kursch (dirigent) // Mads-Peter Neumann (recitator & instruktør)

Mads-Peter Neumann fortæller at hans familie var blandt de mange,
som blev fragtet over Kattegat til Sverige under de 5 forbandede år.
Han har hørt musikken i sit hjem gennem hele sin barndom.
Som 15-årig, da han blev smittet med den tids epidemi ”Polio” fik
han Gulbergs digtsamling med ”Förklädd gud”.
Digtet og Larssons musik har fulgt ham gennem hele livet.
Værket har en helt speciel status i Sverige.
Et værk som gav trøst og lys gennem krigen. Et værk, som i dag
stadig trækker de dybe følelser af fred og tryghed frem hos os,
når musikken og de stærke ord omkranser os.
For Mads-Peter er det derfor en stor glæde at være med til
at kunne sætte dette værk op.

Nordjyske Strygere

Nordjyske Strygere er udvidet med blæsere, harpe og slagtøj.
Musikerne kommer bl.a. fra Aalborg Symfoniorkester
Desuden medvirker et ad hoc nordjysk børnekor med
solister, bestående af børn fra Nordjysk Pigekors junior kor,
Ansgars Kirkens spire- børne- og ungdomskor samt korbørn fra Skagen.

 

Skagen Kirkes Motetkor

Mads-Peter Neumann, Nordisk Eksperimentalscene, Rikke Kursch og
Skagen Kirke har fået store fonde og lokale til at støtte økonomisk op
om projektet, så vi kan samle et symfoniorkester og nogle af de
fremmeste operasangere i landet.

 

Mine Neumann (scenograf) // Skagen Kirke

To værker som historisk fulgte efter mørke tider, og som i dag trækker
bånd tilbage til friheden efter pandemien den Spanske syge og de to
verdenskrige.
Vi kan således nu efter Coronaens brudte dagsorden igen samles om
store kulturelle projekter, midt i Norden her i Skagen.

 


Billetter a 200 kr. kan købes i døren eller i forsalg ved henvendelse til rk@skagenkirke.dk

Værkerne opføres på originalsproget. Recitativerne i Förklädd gud bliver læst på dansk i Sten Kaalø’s oversættelse.

Projektet er støttet af:
ENV-Fonden, SE Packing A/S, Frederikshavn Kommune, William Demant Fonden, Sol og Strand,
Dansk Skuespillerforbunds Produktionsmidler, Gangstedfonden, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond,
Feriepartner Tversted, Rotary-Skagen, Skagen Kirke.

KONCERT I HJØRRING MUSIKFORENING

SØNDAG 29. AUGUST 2021 | 15.00 | HJØRRING GYMNASIUM | ENTRÉ 150 KR |

Nordjyske Strygere gæster Hjørring Musikforening i selskab
med Christina Åstrand, Eva Bindere og Per Salo.

Koncertprogram:
Arvo Pärt: Tabula Rasa, koncert for 2 violiner, præpareret
klaver og strygerorkester (1977)
Solister: Christina Åstrand, Eva Bindere (violin), Per Salo (piano)

Gustav Holst: St Paul’s Suite i C-dur opus 29 no. 2

Joseph Haydn: Koncert for violin, piano og strygeorkester Hob.XVIII:6
Solister: Christina Åstrand (violin) og Per Salo (piano)

 

Christina Åstrand og Per Salo er begge ansat i DR Symfoniorkestret.
Allerede som 22-årig i 1993 vandt Christina Åstrand pladsen som
koncertmester i DR Symfoniorkestret.
Per Salo afsluttede i 1989 sin uddannelse som pianist på Juilliard
School of Music i New York og vandt samme år pladsen som pianist,
organist og cembalist i DR-symfoniorkester.
Både sammen og hver for sig har de to kunstnere lavet en række
CD-indspilninger samt optrådt som solister og i kammerensembler
ved talrige koncerter i Danmark og i udlandet.

 

 

Eva Bindere er en Grammy-vindende violinist, som har ledet Gidon Kremer’s
Kremerata Balitica kammerorkester i 15 år som koncertmester.
Eva har desuden været gæsteleder af Bergen Philharmonic Orchestre,
Tallin Chamber Orchestre, Sudwestdeutsche Philharmonie Konstanz,
Sinfonietta Basel, Kammerorkester Basel, Amsterdam Sinfonietta,
Caerata Bern og Moscow Soloists.
(Foto: Jānis Deinats)

Entré til koncerten for ikke-medlemmer er 150 kr.
Koncerten er gratis for medlemmer i Hjørring Musikforening.

Læs mere om Hjørring Musikforening

Koncerten afholdes på Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25
9800 Hjørring

Koncertens sponsorer:

 

 

 

NYTÅRSKONCERTEN 2020

LØRDAG 18. JANUAR 2020 | 11:00 / 16.00 / 19:30 | KULTURHUS KAPPELBORG SKAGEN | ENTRÉ: 170 / 380 / 595 KR |

Nytårskoncerten er en intens og tæt-på oplevelse for publikum, der får det store orkester, koret, solisterne og den store lyd helt tæt på.

Denne gang er det lækkerier fra musical og operetteverdenen, der står på programmet, og publikum kan glæde sig til mødet med den koncertens hovedsolist, den dygtige danske sopran og musical-sangerinde Lisbeth Kjærulff. – Kjærulff er denne aften i godt selskab med det helt fantastiske norske sopran-talent Hedvig Haugerud, som også kunne opleves under Skagen Opera Masterclass i august 2019.

Der foruden glæder vi os til et gensyn og ikke mindst genhør med Det Jydske Underholdningsorkester og Nordjyske strygere under ledelse af dirigent Vagn Egon Jørgensen, og Klitkoret under musikalsk ledelse af Agnethe Harding og Tove Therp. Jens-Chr. Wandt er foruden solist, også koncertens konferencier.

Byens pensionister inviteres også i år indenfor til generalprøven kl. 11 til særpris. Efterfølgende kan Nytårskoncerten opleves kl. 16 og kl. 19.30. Til sidstnævnte er der igen mulighed for at runde aftenen af med Nytårstaffel og fri vinbar. Her er det denne gang Slagter Munch, der er leverandør af lidt godt til maven, som afslutning på en festlig aften.

På Jakobs Café & Bar er det som sidste år igen muligt at supplere oplevelsen med en lækker 3-retters Nytårskoncert-menu. Menuen bestilles sammen med koncertbilletterne, og serveres henholdsvis efter eftermiddagskoncerten, og før aftenkoncerten.

BILLETSALGET STARTER TORSDAG D. 14.11.:
Kl. 14 på Skagen Turistbureau v. pers. fremmøde
Kl. 16 på kappelborgskagen.dk samt billettlf. 7020 2096.

NYTÅRSKONCERT

SØNDAG 6. JANUAR 2019 | 16.00 | ABILDGAARD KIRKE |  ENTRÉ: 160 KR I

Vesna, Wandt og Galinas Salon indtager igen Abildgaard Kirke med festlige opera- og operettetoner samt wienermusik.

Løftet om også at indlede 2019 med et brag af en nytårskoncert i Abildgård Kirke med Frederikshavns syngende læge, Vesna Djordjevic, Skagens Jens-Christian Wandt og Galinas Salon med musikere fra Nordjyske Strygere indfries.

Det sker søndag 6. januar kl. 16. Programmet bliver igen en sprudlende blanding af populære arier fra operaer og operetter samt festlig wienermusik af familien Strauss og vor egen H.C. Lumbye, krydret med også andre nyere og iøjnefaldende toner.

De medvirkende i Galinas Salon er violinisterne Galina Olesen, Toke Hansenius og Henrik Rosenberg samt Signe Just Olsen (bratsch), Muriel Cellier Strong (cello) og Natasha Kutsko Jensen (piano).
Desuden medvirker Morten Grønborg Larsen (trompet), Ambjørn Bidstrup Lebech (pauker og slagtøj) og kirkens organist Søren Rasmussen.

Der kan købes billet på www.billetten.dk samt på Frederikshavn Turistkontor.
Der vil også være et mindre antal billetter reserveret til salg ved indgangen, så ingen forhåbentlig i år går forgæves til nytårskoncerten, der sidst trak fulde huse.

 

HÄNDELS MESSIAS

SØNDAG 9. DECEMBER 2018 | 16.00 | ABILDGAARD KIRKE |  ENTRÉ: 160 KR |

 

EFTERÅRSKONCERT MED MICHALA PETRI

SØNDAG 18. NOVEMBER 2018 | 19.30 | FREDERIKSHAVN KIRKE | GRATIS ENTRÉ I

Genåbningen af Frederikshavn Kirke markeres med en koncert med Michala Petri, Lise Robenhagen Hjørne & Nordjyske Strygere.

Programmet omfatter bl.a. en ny blookfløjtekoncert som Thomas M. Kursch har komponeret til netop denne begivenhed.

Program:
Antonio Vivaldi (1678-1741) Koncert i G-dur “alla rustica” RV 151 for strygeorkester og cembalo.
Presto
Adagio
Allegro

Thomas Kursch Koncert for blokfløjte og strygeorkester.
Solist: Michala Petri

Ado R. Ludvigs/Harald Kent “Kom sig mig du gyldne stråle”
 Bearbejdn. Thomas Kursch
Solist: Lise Robenhagen Hjørne (sopran)

Niels W. Gade (1817-1890) “Kirkearie” 
Bearbejdn. Søren Birch
Solist: Lise Robenhagen Hjørne (sopran)

Pause

Josef Suk (1874-1935) Serenade for strygeorkester opus 6
Adagio

Edward Elgar (1857-1934) Serenade for strygeorkester opus 20
Allegro piacevole
Larghetto
Allegretto

Antonio Vivaldi (1678-1741) Koncert i C-dur for sopranino blokfløjte, strygeorkester og cembalo RV 443
Allegro
Largo
Allegro molto
Solist: Michala Petri

Lise Robenhagen Hjørne (sopran)

 

EFTERÅRSKONCERT MED CHRISTINA AASTRAND & PER SALO

SØNDAG 12. NOVEMBER 2017 | 15.00 | MUSIKTEATRET I THISTED |

Nordjyske Strygere med dirigent Maria Badstue samt solisterne Christina Åstrand (violin) og Per Salo (piano).

Værker af Felix Mendelssohn, Niels W. Gade, Rued Langgaard m.fl.

 

EFTERÅRSKONCERT MED CHRISTINA AASTRAND & PER SALO

LØRDAG 11. NOVEMBER 2017 | 16.00 | ABILDGÅRD KIRKE I FREDERIKSHAVN |

Nordjyske Strygere med dirigent Maria Badstue samt solisterne Christina Åstrand (violin) og Per Salo (piano).

Værker af Felix Mendelssohn, Niels W. Gade, Rued Langgaard m.fl.

NYTÅRSKONCERT I THISTED KIRKE

SØNDAG 22. JANUAR 2017 | 15.00 | THISTED KIRKE | ENTRÉ 100 KR |

Mens kalenderen stadig viser januar, kan man godt forsvare at kalde årets første koncert for nytårskoncert.

Kirkens to organister og Nordjyske Strygere markerer årsskiftet med et festligt program i bedste nytårsstil: Carl Nielsen, Lum- bye, Johann Strauss, G.F. Händel og mange andre.

Det vil sige lidt udenlandsk, lidt dansk, noget kendt, noget mindre kendt og selvfølgelig overraskelser! Efter koncerten vil der være lejlighed til at ønske ‘Godt Nytår’ over et glas vin.

Kom trygt!

Entré kr. 100.-

 

 

 

NYTÅRSKONCERT PÅ KAPPELBORG

LØRDAG 21. JANUAR 2017 | 11.00 | KULTURHUS KAPPELBORG SKAGEN |

Nytårskoncerten på Kappelborg er en intens og tæt-på oplevelse for publikum, der får det store orkester, koret, solisten og den store lyd helt tæt på.
I 2017 sikres succesen med solist Louise Fribo, Det Jydske Underholdningsorkesterog Nordjyske strygere under ledelse af dirigent Vagn Egon Jørgensen, og Klitkoret under musikalsk ledelse af Tove Therp.
Jens-Chr. Wandt er koncertens konferencier.

International sangstjerne:
Koncerten hovedsolist er denne gang den internationale opera- og musicalstjerne, danske Louise Fribo.
Louise er med sine mange optrædener på operascener i bl.a. Hamburg, Berlin og Wien en af de få sangerinder, der kan glæde sig over international succes såvel som en sprudlende karriere i Danmark.
I 1992 brød Louise Fribo igennem på Østre Gasværk Teater i Les Misérables, og etablerede sig herefter som en af Danmarks førende sangerinder med optrædener på bl.a. Det Kgl. Teater og Gladsaxe Teater.

Koncertprogram:
Det varierede koncertprogram spænder i år fra wienerklassisk til highlights fra musicalverdenen, og rummer naturligvis også de obligatoriske fællessange “Erindring” af Holger Drachmann, og “Skagen – det bedste sted på jord” af musikskolesouschef Tove Therp, samt naturligvis de 2 traditionelle titler for Nytårskoncert “Champagnegaloppen”, og Johans Strauss d.æ.’s “Radetzky March”, samt et væld af andre fantastiske melodier.

Nyd en forsmag på en stor aften her…

ENTRÉ:
Generalprøve (kun for pensionister)  kl. 11.00   kr. 150.-

Nytårskoncert                                     kl. 16.00   kr. 350.-

Nytårskoncert inkl. Nytårstaffel         kl. 19.30   kr. 595.-

NYTÅRSTAFFEL:
Igen bliver der mulighed for at runde aftenen af med Nytårstaffel, som også i 2017 indeholder fri vinbar (så længe lager haves), tilført lidt finger-food og hapsere.
1010Vin v. Henrik Tacchau er atter garant for den gode oplevelse. Ekstraordinære vine er undtaget den frie vinbar, og kan tilkøbes.

Nytårstaflet er en enestående mulighed for at ønske venner, bekendte og forretningsforbindelser et Godt Nytår i uformelle omgivelser.
Deltagelse i Nytårstaflet er inkluderet i billetten til aftenkoncerten, og kan ikke tilkøbes separat.

BILLETSALG
:
Det fysiske billetsalg starter fredag d. 25/11 kl. 14 på Skagen Turistbureau.
Kun personlig fremmøde. Billet kan ikke købes pr. telefon.
Online-billetsalg åbner lørdag d. 26/11 kl. 10. Køb billet her

Alternativt kan billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau.
Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR
: Kulturhus Kappelborg.

 

PÅSKEKONCERT M. THISTED KIRKE’S DRENGE- & MANDSKOR

ONSDAG 23. MARTS 2016 | 19.30 | THISTED KIRKE |

Koncert med Nordjyske Strygere og Thisted Kirke’s Drenge- & Mandskor.

Program:

Otto Olsson: “Te Deum”
Carl Nielsen: “Lille Suite for Strygere Op. 1”
Lars-Erik Larsson: “Romance fra Pastoralsuiten”
Korværker A cappella

Dirigent: Niels Granvig

 

JULEKONCERT I FREDERIKSHAVN KIRKE

7. DECEMBER 2014 | 15.00 | FREDERIKSHAVN KIRKE |

Program:
Georg Friedrich Händel Messias:
Ouverture
Comfort ye – tenor solo
Ev’ry valley – tenor solo
Rejoice, greatly, o Daughter of Zion – sopran solo
I know my redeemer liveth – sopran solo

Johann Sebastian Bach Julekantate BWV 191:
Gloria Patri et filio et spiritui sancti – tenor og sopran
Obligat violin: Taras Daniluk

Johann Christian Bach Koncert for bratsch og orkester i c-mol:
Allegro molto ma maestoso
Adagio molto espressivo
Allegro molto energico

Eng. Trad. arr. P. Nørgaard Christensen:
I saw three ships
Violinsoli: Taras og Olga Daniluk

Harold E. Darke arr. P. Nørgaard Christensen:
In the bleak midwinter – sopran solo – tenor solo

Max Reger:
Mariä Wiegenlied – sopran solo

Adolphe Adam:
Cantique de Noël – tenor solo

W.J Kirkpatrick arr. P. Nørgaard Christensen:
Away in a manger
Violinsolo: Taras Daniluk

John Rutter arr. P. Nørgaard Christensen:
Angels Carol – sopran og tenor:
What sweeter music – sopran og tenor:

Ukendt komponist arr. P. Nørgaard Christensen:
O come all ye faithful – sopran og tenor


Dirigent: Per Nørgaard Christensen


Sopran: Camilla Løvstad


Tenor: Nicolai N. Christensen


Bratsch: Vladimir Bochkovskiy