LØRDAG 22. JANUAR 2022 | 19.30 | KAPPELBORG SKAGEN | ENTRÉ: 170 – 400 KR |

I august fejrede Kappelborg 10 års jubilæum som kulturhus, men denne dag er det Nytårskoncerten tur. Jubilæet fejres med pomp og pragt, og bliver vanen tro en intens og tæt-på oplevelse for publikum, der får det store orkester, koret, solisterne og den store lyd helt tæt på.

Den danske popcharmør Eran DD er jubilæumskoncertens hovednavn. Eran DD har en fed, følsom og samtidig funky soul stil, og er en af Danmarks ypperste mandlige sangere.

Koncerten byder også på et gensyn med den danske violinvirtuos Kim Sjögren, der med sit fantastiske violinspil og ikke mindst sine humoristiske indslag begejstrede publikum til Nytårskoncerten i 2019. Sjögren medvirker denne gang i rollen som konferencier. Foruden Eran DD og Sjögren byder koncerten også på et gensyn med Skagens ’egen’ Mads Toghøj. Vinder af Kappelborg Talentprisen 2020, Maria Warenberg har desværre meldt afbud, og erstattes derfor af den norske mezzo-sopran Astrid Nordstad.

Alle solister supporteres vanen tro flot af Klitkoret, Nordjyske Strygere og Det Jydske Underholdningsorkester under ledelse af Vagn Egon Jørgensen.

OM SOLISTERNE:

KIM SJÖGREN
Kim Sjögren regnes i dag for en af Danmarks bedste violinister, og hans talent blev for første gang officielt anerkendt, da han som kun 12-årig blev optaget på Det Jyske Musikkonservatorium på dispensation af daværende kulturminister, Bodil Koch. Tre år senere blev han medlem af Det Kongelige Kapel, hvor han blev koncertmester som 22-årig – den yngste i kapellets historie. Han har indtil i dag modtaget adskillige priser for sit virtuose violinspil blandt andet Jacob Gades legat og Musikanmelderens kunstnerpris, og har ved talrige lejligheder optrådt som solist i radio og TV samt med samtlige symfoniorkestret i Danmark.
Til Nytårskoncerten kan han opleves på slap line som jubilæumskoncertens konferencier…

ERANN DD
I 2020 var det 20 år siden, den folkekære musiker og sanger Eran DD sang sig ind i vores alles hjerter. Første med kæmpehittet “Still Believing”, og dernæst med kærlighedsduetten “Hjertet ser”. Begge numre satte en fed streg under Erann DDs status som en af 00’ernes største popstjerner herhjemme, og selv om de efterhånden har 2 årtier på bagen – ja – så holder de stadigvæk.

Siden succesen for 20 år siden er Erann DD fortsat med at lave musik og har udgivet flere album, senest pladen ‘Rocking My Life’ fra 2015.

MADS TOGHØJ
Skagens ”egen” Mads Toghøj behøver lokalt ingen nærmere introduktion. Toghøj er født og opvokset i Skagen, og har – siden hans album ”Alley of Faith” udkom i 2012 – haft en stor fast fanskare i hjembyen. I dag spiller Toghøj rundt om i det ganske land – både med sit band og solo. Stilen er folk, country og rock’n’roll, og til Nytårskoncerten er flere af Toghøjs egne numre blevet arrangeret og bearbejdet, så de kan udføres af det 50-mands store kor og 25-mands store orkester, selv om de oprindeligt var arrangeret til en noget mindre besætning.

ASTRID NORDSTAD
Astrid Nordstad er en norsk mezzo-sopran. Fra 2018-20 var hun medlem af den Norske Nationalopera’s young artist’s program, hvor hun bl.a optrådte som Maddalena i Verdi’s Rigoletto og Mercedes i Bizet’s Carmen.
I sæsonen 2021/22 får hun debut som Carmen sammen med Helgeland Sinfonietta og som Baba the Turk i Stravinsky’s The Rake’s Progress ved Oslo Opera festival. Hun vender tilbage til Norges Nationalopera som Maddalena i Rigoletto og skal synge Shéhérazade med Trondheims Symfoniorkester. Senere medvirker hun som “Dritte Dame” i Mozarts Tryllefløjten
I forbindelse med 125 års mindekoncert i norsk radio for Kirsten Flagstad debuterede hun som Rosina i Rossini’s opera Barberen i Sevilla. Sammen med Underholdningsorkestret og Adam Fischer har hun opført Gustav Mahlers Rückert-Lieder. Hun har desuden som koncertsanger sunget en række solopartier i Oratorier af Bach og Handel samt i værker af Gustav Mahler. I solokoncerter har hun desuden optrådt med sange af Grieg og Peter Heise.
Astrid Nordstad har fået det meste af sin uddannelse i Norge efterfulgt af afsluttende studier på det danske Operaakademi som elev af Susanna Eken, der i Skagen er særlig kendt gennem operafestivalen.

KONCERTPROGRAM
Det varierede koncertprogram spænder vidt, og rummer naturligvis den obligatoriske fællessang “Erindring” af Holger Drachmann og de to traditionelle titler for Nytårkoncert “Champagnegaloppen”, og Johan Strauss d.æ.’s “Radetzky March”, samt et væld af andre fantastiske melodier, nøje udvalgt til netop Nytårskoncerten på Kappelborg.

ENTRÉ
Generalprøve

– KUN for pensionister

kl. 11.00 kr. 170.-
Nytårskoncert kl. 16.00 kr. 380.-
Nytårskoncert m./forfriskning og snack –  MEGET FÅ billetter kl. 19.30 kr. 400.-

Billetten er inkl. garderobe.
Program købes i forlængelse af billetkøb, og udleveres på dagen.

NYTÅRSTAFFEL
Desværre er vi i år nødt til at aflyse vores traditionsrige Nytårstaffel, pga. gældende coronarestriktioner.

I stedet inviterer vi jer indenfor i foyeren og udstillingssalen på 2. sal, hvor der vil blive indrettet med bar og caféborde – så vi sammen kan starte aftenen med en forfriskning og en mulighed for at hilse på hinanden. Baren åbner kl. 18.30, og kan frit benyttes inden koncertstart.

Dørene åbner kl. ca. 30 min. før hver koncert
Varighed: ca. 70 min.
Pladser: Nummererede

BILLETSALG:
Kappelborgskagen.dk

Sct. Laurentiivej 6B eller på billettelefonen T: 7020 2096.

HUSK
Foyerbaren åbner i god tid
inden koncerterne kl. 16 og 19.30.