NYTÅRSKONCERT PÅ KAPPELBORG 2023

LØRDAG 21. JANUAR 2023 | 11.00 | KULTURHUS KAPPELBORG | ENTRÉ: UDSOLGT |

Nu kan du igen begynde at glæde dig til Kappelborgs traditionsrige nytårskoncert. Årets konferencier Jens Christian Wandt fører elegant publikum igennem et program spækket med klassikere, populære hits og opera high lights.

Nytårskoncerten bliver en storslået koncert med nogle at pop-historiens store titler: Barbara Streisands “Woman in Love” og Randy Crawfords “One day I´ll fly away” sunget af den forrygende Julie Berthelsen akkompagneret af Det Jydske Underholdnings Orkester under ledelse af dirigent Vagn Egon Jørgensen. Skagens eget kor – Klitkoret – er igen i år med til at sætte os i den helt rette nytårsstemning blandt andet med ABBAs “Happy New Year”, og så vil koret smukt akkompagnere igennem hele koncerten.

KONCERTPROGRAM

Nytårskoncerten skyder det nye år i gang med manér med et koncertprogram, der spænder vidt fra de klassiske titler som H. C. Lumbyes ”Champagne Galop” og Johan Strauss d.æ.’s ”Radetzky March”, opera på højeste niveau med uddrag fra La Bohème og Den Glade Enkeog fællessang. Foruden det forrygende, klassiske program, består Nytårskoncerten 2023 af et udpluk af velkendte popmelodier fra de sidste 50 år, som Julie Berthelsen og Klitkoret giver nyt liv.

LINE UP:
Konferencier og solist Jens Christian Wandt
Det Jydske Underholdnings Orkester og Nordjyske Strygere
Klitkoret
Dirigent: Vagn Egon Jørgensen
Solister:
Julie Bertelsen
Ian M. Bjørsvik
Annika Beinnes

SOLISTER:

 

JULIE BERTHELSEN

JULIE BERTHELSEN

Sangerinde

Den dansk-grønlandske sangerinde Julie Berthelsen charmerede sig ind i danskernes hjerter, da hun blev nummer to i tv-showet og talentkonkurrencen Popstars i 2002. Siden har hun gang på gang manifesteret sit exceptionelle sangtalent ved en lang række tv-optrædener. Med sin debutsingle fra 2003 ”Every little part of me” viste hun sit tidløse musiske talent, og hun vandt i 2004 priserne ”Årets danske sangerinde”, ”Årets nye danske navn” og ”Årets danske popudgivelse” ved Danish Music Awards for sin debutplade Home. Hun har i løbet af sin karriere bragt sit grønlandske ophav frem som en del af sit virke som sangerinde ved at synge på grønlandsk ved flere lejligheder på landsdækkende tv og allerede i 2007 udgav hun sit første album på grønlandsk.

Annika Beinnes

Annika Beinnes

Sopran

Annika Synnøve Beinnes er et ungt, norsk soprantalent fra Sogn. Allerede som 10årig startede hun sin rejse i klassisk sang på Førde Kulturskole og fik en plads på Griegakademiets Unge Talenter i Bergen fem år efter. Siden har hun været solist på flere forestillinger i forbindelse med Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera. I efteråret 2021 var hun på udveksling ved Det Kongelige Musikkonservatorium i København og i foråret 2023 fuldfører hun sin 4årige bachelorgrad i klassisk sang ved Hilde Haraldsen på Griegakademiet. Beinnes deltog i august 2021 i Operamasterclass ved Susanne Eken hos Kappelborg, hvor hun sammen med den unge tenor Ian Marcus Bjørsvik vandt Talentprisen, og og vi kan altså se frem til at opleve to operatalenter i verdensklasse.

(Foto: © 2014 Arvid Fimreite)

IAN MARKUS BJØRSVIK

IAN MARKUS BJØRSVIK

Tenor

Den unge, norske tenor Ian Markus Bjørsvik pryder også Nytårskoncertens program og til trods for sin unge alder, har han allerede markeret sig som en af Norges mest lovende unge sangere. I foråret 2023 får han sin professionelle debut i rollen som ”Jægeren” i Bergen Nasjonale Operas opsætning af Dvořáks Rusalka. Man kan desuden opleve ham som solist sammen med Det Norske Kringkastingsorkester, fordi han vandt titlen som «Årets Musiker» ved Ungdommens Musikkmesterskap 2022. Vi kan byde Bjørsvik velkommen igen til Skagen, da den unge tenor vandt Talentprisen ved dette års Operamasterclass på Kappelborg i august.

JENS-CHRISTIAN WANDT

JENS-CHRISTIAN WANDT

Tenor

Operasanger, konferencier og kulturpersonlighed Jens-Christian Wandt vender tilbage til Nytårskoncerten i 2023 både som konferencier, men også som tenor. Som arrangør af Verdensballetten og den traditionsrige Julekoncert i Skagen har han for længst gjort sig bemærket på kulturscenen i Skagen, og vi glæder os til endnu engang at byde det nye år velkommen akkompagneret af Wandt.

Dørene åbner kl. 10.30

Varighed: 70 minutter

Pladser: Nummererede

ARRANGØR:
Kulturhus Kappelborg